top of page
  • Writer's pictureDuae Collective

MUM´S CONFESSIONS


Mum`s Confessions, Teaser 01 - Duae Collective, 2022.Mum’s Confessions forma part de la línia d’investigació del projecte multidimensional Mater Art community, un projecte que compta amb una part de recull de materials per la seva posterior anàlisi i una altra d’investigació a través de la mateixa pràctica, materialitzada en les residències Mater Art.


Les Mum’s Confessions són una sèrie d’entrevistes virtuals que el col·lectiu Duae (part del nucli dur de Base Ò) porta realitzant des de l’any 2020, arran de la situació pandèmica, quan es van veure tancades a casa amb les seves dues fillis bessones de només 3 anys, les seves carreres professionals en la incertesa més absoluta i les seves vides en una crisi profunda.


Abans, l’any 2017 Duae (Luna Coppola i Silvia Campidelli) van començar la seva recerca Mater Art Community amb el manifest, Yes Of Course We Are Mothers, que ara mateix, després de 5 anys, compta amb més de 2000 signants, una xarxa molt valuosa amb dones mares treballadores del sector cultural, de totes les parts del món, això és de tots els continents.Krissima Poba, Artist, Paris, 2022.


Aquestes entrevistes recullen el testimoni d’artistes mares de tot el món, de diferents contextos socioeconòmics, religions o creences, busquen recollir dades sobre la relació entre l’art professional i el treball de maternar, entre la creació artística o creativa i el context de les cures a la infància; i sobretot, entre el desenvolupament personal i professional i l’estabilitat emocional, no només de les mames artistes o d’entorns de pràctiques artístiques i creatives, sinó de les seves famílies.


Durant aquestes entrevistes es genera un espai obert i compartit, una xarxa col·laborativa de suport mutu, un lloc segur des del qual compartir experiències, solucions i conflictes.


L’anàlisi dels resultats està impulsat per una ètica que apunta a la innovació i l’impacte sociocultural del territori, reflexiona sobre els prejudicis de gènere en les arts i en el sector cultural, i s’utilitzen tècniques i metodologies provinents del món de la innovació tecnològica.


Aquest projecte va obtenir una beca BCNCREA 2022 i continua en la seva fase de realització.Karni and Saul, Directors, Creator of EyeMamaProject, Bristol, 2022.


Per què Mum’s Confessions.

Luna Coppola: “Amb Mum’s Confessions volem obrir un espai virtual, una finestra als paisatges domèstics de cada dona, als seus ecosistemes, on posar en el centre del debat i l’acció alguns temes clau com ara la possibilitat de conciliar maternitat, treball cultural (i no cultural, en última instància), estabilitat econòmica, així com la forma en què creem, exhibim i consumim art, des d’una perspectiva de gènere, basada en les contribucions que deriven en beneficis socials i ambientals.”

17 views0 comments
bottom of page