top of page
  • Writer's pictureDuae Collective

Mater Art Community 2023

Arriba Mater Art Community 2023 amb un programa de residència de 2 mesos a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

BASE Ò en col·laboració amb Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obre la convocatòria MATER ART, que té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes artístics amb una residència amb cura infantil, durant 2 mesos, a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.


a qui s’adreça?

Aquesta convocatòria està dirigida a artistes / comissàries que maternen, de qualsevol edat i nacionalitat, amb residència a la província de Barcelona. Amb fills d’entre 0 i 5 anys. Que es desenvolupin en qualsevol llenguatge artístic contemporani (sempre en procés de treball de taula): arts visuals i plàstiques, arts escèniques i arts en viu, música i art sonor, cinema i audiovisuals, transmèdia, literatura).
quan surt la convocatòria?

Al març: estigueu atentes a les nostres comunicacions per mail i per xxss.

què és el programa Mater Art?

Mater Art és un programa de residència per a artistes de qualsevol disciplina que maternen. El seu objectiu és donar suport al desenvolupament professional de les artistes per ajudar a evitar l’estancament de les seves carreres durant el rol de cuidadores, especialment en la primera etapa, el moment de més dependència.


És un espai compartit, un lloc pràctic i dinàmic, dissenyat per a la convivència entre la conciliació familiar i el desenvolupament professional. Per poder donar suport en la logística familiar, incloem un servei de cura infantil amb una especialista titulada (0-5 anys). Per aquest motiu, és un model pioner que busca l’equilibri necessari per a la sostenibilitat emocional i professional de les artistes.


 
Històric - DUAE COLLECTIVE

Luna Coppola y Silvia Campidelli - Duae Collective


El procés de recerca es remunta a l’any 2017 a partir del manifest que Duae Collective (Luna Coppola i Silvia Campidelli) posen en circulació: Yes, Of Course, We Are Mothers, amb més de 2000 firmants de tot el món. Un cop sobre la taula per la discriminació de gènere en els ecosistemes creatius, com en qualsevol altre ecosistema laboral; provocant l’aïllament en què les mares es veuen relegades en els primers anys de criança, l’estancament les seves carreres per les exigències del sistema, i moltes vegades abandonant la professió. O encara pitjor, l’abandonament de les criatures per la professió, deixant la seva criança des de les primeres fases de la maternitat, en mans de tercers, convertint la maternitat en una experiència frustrant (per a mares i filles) i cosificant les dones en el rol de màquines biològiques que generen infants.Estudi F - Duae Collective - 2 planta Fabra i Coats, Fabrica de Creación.
22 views0 comments
bottom of page