top of page
  • Writer's pictureBASE Ò

Ja tenim les residents de MATER ART 2023 a Fabra i Coats: Fàbrica de creació

Després d’un procés de selecció acurat, on es va generar molt de debat al voltant de les propostes, totes de gran qualitat, aquests són els noms de les persones que acollirem a la fàbrica de creació amb les seves criatures: Núria Nia i Arnau Rovira Vidal, Jésica Paola Rada, Charlotte Nordgren Sewell.

Núria Nia i Arnau Rovira Vidal


La Núria fa investigació, videoart i altres formats entorn els cossos digitals, la pantalla-cos, l'arxiu i el cos i la representació humana en entorns digitals.

L’Arnau, la seva parella, és fotògraf, fotografia entorn el gest de fotografiar i les accions de recol·lecció de souvenirs fotogràfics fruit del turisme postcapitalista.

En Guim, el seu filli, té 8 mesos.

“Creiem en els processos comunitaris, en compartir cures i en avançar en col·lectiu. Pensem que poder conviure amb en Guim en un procés artístic pot ser enriquidor per tota la família i en especial per poder optar a seguir treballant com a mare, més enllà de la lactància materna i el voler criar des de prop.”
Charlotte Nordgren Sewell


La Charlotte és artista plàstica, actualment treballa al projecte la BEARmOTHER(l'altra óssa, la mare óssa i la mare una altra) explora aquestes històries, les multiplica i les torna a explicar des d'una perspectiva ecofeminista que imagina els animals i les corpes feminitzades íntimament lligades a la seva construcció dins del sistema simbòlic patriarcal.

En Maicon, la seva parella, és també és artista plàstic.

En Zack, el seu filli, té 18 mesos.

“Recuerdo cuando Zack tenía un mes y me puse a llorar durante la mani de 25N porque pensé que había jodido mi vida al tener un hijo. Quiero que las mamás no se sienten solas. Quiero que mi trabajo como artista sea algo que enriquezca a mi hijo y no que le quite a su mamá.”
Jésica Paola Rada


La Jésica és doctora en química i escriptora. La seva parella és músic i comparteixen un projecte de narrativa, tot i que el projecte que desenvoluparà durant la seva residència a la fàbrica és un altre, una novel·la: “Grávida”, que aborda els temes de la maternitat, la desprotecció infantil i la violència de gènere a Amèrica Llatina.

L’Émilie Rebeca, la seva filli, té 18 mesos.

“Creo en el arte como herramienta para acercarnos a la igualdad social y de género. Cuando supe que sería madre decidí pausar mi carrera y seguir mi pasión por la escritura.”53 views0 comments
bottom of page