top of page
  • Writer's pictureBASE Ò

BASE Ò I CONCILIA CULTURADurant aquests darrers mesos hem estat treballant en un projecte innovador per a la ciutat de Barcelona per al programa Concilia Cultura.


Molt contentes de liderar el projecte de disseny i creació d'espais a centres culturals per a públics familiars i intergeneracionals en col·laboració amb Prohibit No Tocar i Novedades.


Desde Base ò creem llocs dintre de llocs, espais vius: imprevisibles, funcionals, orgànics, flexibles, emmotllables, manipulables, per a la seva adaptabilitat a un públic històricament marginal, com és l’infantil. Adaptem espais d’exhibició i mostra d’art contemporani i cultura per a fer-los inclusius amb els públics familiars, mentre repensem la forma en què creem, consumim i ensenyem art i cultura.


Durant el mes de maig i juny hem implementat aquest model de disseny d'espais a La Virreina Centre de la Imatge, al Teatre Lliure (seu Montjuïc) i al Centre d'Art Contemporani de Sant Andreu (Fabra i Coats).


En els pròxims mesos estarem treballant en la producció i disseny per al Museu Picasso.
L’equip que ha creat i coordinat Base ò pel disseny de la zona per la canalla és el següent:


Prohibit no Tocar és un projecte educatiu i artístic fundat per Roberta Genova amb l’objectiu de dissenyar espais de joc sensorials per a la primera infància. Roberta Genova (PhD), és dissenyadora d'espais de joc i aprenentatge, investigadora en el sector 'reciclatge creatiu' del residus industrials.


Novedades és una casa de projectes tèxtils motivants ubicada al Raval de Barcelona des de 2004. M@del Mar és la seva fundadora, dissenyadora de moda i investigadora a través de la pràctica de la implementació del món tèxtil en contextos culturals i artístics.

PROGRAMA CONCÍLIA CULTURA - QUÈ ÉS?


Sis centres culturals i esdeveniments de la ciutat ofereixen un servei de cangur cultural gratuït per facilitar la pràctica i l'assistència a espais i actes culturals a persones amb menors a càrrec i amb dificultats per a la conciliació.


La Virreina Centre de la Imatge, el Centre d´Art La Capella, el Centre d’Art Contemporani de Barcelona, el Teatre Lliure (seu de Montjuïc), el Museu Picasso de Barcelona i el festival Barcelona Poesia 2023 promouen espais per a l’atenció i l’acompanyament a nens, nenes i famílies per facilitar la conciliació i gaudir plenament del dret a la cultura. És una prova pilot disponible de maig a desembre del 2023 inclosa al Pla de Drets Culturals, en la mesura número 5 "Cultura feminista: dret a una cultura diversa i equitativa".146 views0 comments
bottom of page