top of page

El procés de recerca es remunta a l’any 2017 a partir del manifest que Duae Collective (Luna Coppola y Silvia Campidelli) posen en circulació: Yes, Of Course, We Are Mothers, amb més de 2000 firmants de tot el món, un cop sobre la taula per la discriminació de gènere en els ecosistemes creatius, com en qualsevol altre ecosistema, i l’aïllament en què les mares es veuen relegades en els primers anys de criança, estancant les seves carreres per les exigències del sistema, i moltes vegades abandonant-les. 

 

Mater Art Community s’erigeix com a un moviment que ha iniciat un autèntic camí d’intercanvis i aliances entre dones, artistes i treballadores de la cultura, dissenyadores, arquitectes, creatives, pedagogues, del territori local (Barcelona), nacional i internacional, i ha posat en marxa un debat seriós sobre la criança i el món de la cultura en totes les seves dimensions.

MATER ART COMMUNITY ÉS UN ESPAI DE DEBAT, REFLEXIÓ I EXPERIMENTACIÓ, ÉS UNA RECERCA A TRAVÉS DE LA PRÀCTICA SOBRE L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ DE LES RELACIONS LABORALS I LA MATERNITAT EN ECOSISTEMES DE PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES I CREATIVES.

 

ALHORA, ÉS UNA ACCIÓ QUE APUNTA A LA INNOVACIÓ, EN CLAU FEMINISTA, EN LES POLÍTIQUES CULTURALS, LABORALS I ECONÒMIQUES AMB IMPACTE SOCIOCULTURAL POSITIU, POSANT LA VIDA AL CENTRE.

TREBALLEM EN DUES LÍNIES: 

1 - La construcció d’una xarxa de suport mutu a l’ecosistema creatiu, mitjançant un treball de mediació. 

2 - Un espai de recerca on,

a) investiguem a través de projectes que tenen per objectiu recollir dades qualitatives sobre la situació professional en què es troben artistes que maternen en els seus primers anys de criança i

b) fem recerca a través de la pràctica, implementant residències artístiques.

EDICIONS PASSADES: 

2021 - Edició a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

2022 - Edició en format micro-residència al Centre d'Art La Capella.

2023 - Edició a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (octubre i novembre).

2023 - Sessió de pensament al Centre d'Art La Capella (novembre).

PRÒXIMES EDICIONS:

2024 - Edició a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (octubre i novembre).

--> Pròximament més informació sobre la convocatòria.

(Si vols estar alerta, inscriu-te al nostre Newsletter.)

L'acció més visible és Mater Art Community, una residència artística en un espai compartit, un lloc pràctic i dinàmic, amb ambient infantil i laboral, amb cura professional de les filles, així com amb suport logístic i econòmic. Un model pioner de residència artística amb cura infantil (0-5), públic i gratuït, que busca un equilibri perfecte entre la conciliació familiar i el desenvolupament professional, per a partir d’aquí pensar nous models de sostenibilitat. 

 

Integrem el disseny d’un espai de cures infantils a la vista de la mare, per tal de facilitar el binomi treball-conciliació en les seves pràctiques diverses.

Afegim un servei de cures amb una especialista educadora infantil durant un horari específic en un espai jugable, amable diseñado por Prohibit No Tocar. 

Donem suport a les mares artistes, comissàries o treballadores de la cultura també posant-les en contacte amb una xarxa de professionals en la seva mateixa situació o amb empatia per les seves circumstàncies per tal contribuir al no-estancament de les seves carreres.

[PROGRAMA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA AMB CURA INFANTIL]

Tens un espai de residència artística, un coworking, un centre cultural i vols implementar aquest programa?

Contacta'ns i juntes dissenyarem un programa de residència a mida.

Espais que participen des de l'any 2021 al programa Mater Art: Fabra i Coats, Fabrica de Creació i Centre d'Art La Capella

Video: La seva primera edició va ser un pilot l’any 2021 a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (Barcelona)  con el apoyo de Oficina de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Perquè el programa segueixi endavant tenim una xarxa de col·laboradores que participen o han participat a les edicions passades: Duae Collective (Barcelona), The Good Good (Barcelona), Prohibit No Tocar (Barcelona), La Capella (Barcelona) Institut de Cultura de Barcelona, Hangar (Barcelona), La Central del Circ (Barcelona), La Escocesa ( Barcelona) Mother House Studio (Londres) Luis Guerra (BAU, Barcelona), Art Stories (Madrid), Createctura (Madrid), Everything is Connected (Itàlia), Louisa Penfold (Harvard University, EEUU),  Remida Bologna Terre d’Acqua (Bolònia, Itàlia), 

Mum`s Confessions és una investigació en format d’entrevistes virtuals “video podcast” que activa una plataforma online, un espai obert i compartit, una xarxa cultural col·laborativa de suport mutu dedicada a investigar l’estat de la qüestió de la relació entre art, maternitat i infància. 

Amb Mum`s Confessions obrim un espai virtual, una finestra als nous paisatges domèstics de cada dona, als seus ecosistemes. 

El cicle d’entrevistes virtual ens porta a la creació d’un arxiu digital de les històries de totes les dones al sector de les arts i la cultura de la ciutat de Barcelona i de tot el món,un espai compartit on poder “confessar”, escoltar-nos i debatre experiències i necessitats, a curt, mitjà i llarg termini. 

Actualment comptem amb més de 70 entrevistes a molts països i continents. Voleu participar al cicle d'entrevistes?

Vols "confessar-nos" la teva experiència i formar part d'aquesta xarxa?

[ INVESTIGACIÓ: CICLE D'ENTREVISTES

MUM`S CONFESSIONS ]

Video: La seva primera edició va ser un pilot l’any 2021 a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (Barcelona)  con el apoyo de Oficina de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Assessorament i formació de nones pràctiques a equips de gestió i producció de centres culturals, espais de residència artístiques, i museus, per a afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar.

Lliurament d'un manual de bones pràctiques i seguiment. Crear una xarxa i mapeig de centres que han adherit a aquests assessoraments.

ASSESSORAMENT I FORMACIÓ, GUIA BONES PRÀCTIQUES ]

bottom of page